Kommer Chomutovs motståndare att dra ut på Ruzicka? “Roliga”

“Jag upplever det helt normalt. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är i en klubb och jag vill mitt jobb att göra mitt bästa “, sade han till reportrar i tarmarna av arenan Chomutov.

Severočeský club Ruzicka tror på kult. Pirates chefer, far och son Veverka med honom hem strax efter VM, där han ledde det tjeckiska landslaget undertecknade en aldrig tidigare skådad 10-årigt avtal. “Villkoren är utmärkta här, säger Růžička. När du skapar en kader av sin fria hand, förde han tidigare slaviska studier. De flesta av dem vid ankomsten av tränare prisade: “Var är regeringen, finns det en succé!”

Chomutov som en rookie plötsligt rankad bland kandidaterna för befordran till de tio bästa, tills kvalomgången play-off.Men Ruzicka förblir lugn, som vanligt, inga överdrivna ambitioner. “Det är den första säsongen vi behöver behålla”, säger han. “Med ledning vill vi stabilisera laget, eftersom de senaste fem åren, det rullade en hel del spelare, som jag inte gillar. Vi vill utveckla ett team som ibland -. För fyra eller fem år kunde räkna högre golv Extraliga ”

Chomutov Ruzicka arbetade som konsult förra säsongen, då ledde han utbildningen, men han saknade rytm brottning. “Jag slappna av lite, men att skrapa 16 matcher för säsongen? Det handlar inte om någonting. Jag är glad att jag är upptagen, jag har roligt ”

Hans karaktär -. Och Chomutov – kommer att vara en av de cribs Extraliga säsong.Utlänningar (och självklart egna) kommer att lägga press på de rivaler som de kommer att vilja dra. “Jag vet inte vem vi tittar på. Jag är intresserad av att vinna. Om någon någonsin sa att när han slog Slavia slog han mig, jag är lite rolig. Men kanske är det hur rivalerna kommer att ta. Jag tror att spelarna kommer att göra sitt bästa för att göra bästa möjliga placering. ”

Kommer Coach Ruzicka att ha några extra matcher? Kanske mot Sparta? “Det har alltid varit en bra match – i Slavia derby, Litvínov och Trenčín. Sparta kommer alltid att vara en exceptionell motståndare.Men vi måste förbereda sig för alla matcher. ”

Vad duell mot Kometa Brno, vilket Alois Hadamczik, en annan före detta förbundskapten och Růžičkův rival? “Jag tycker inte riktigt om det.” Även om han pratade länge sade han ingenting om orsaken som gjorde honom rykten. Růžička anklagas för att ta pengar från unga hockeyspelares föräldrar. Saken har vuxit, undersökningar är fortfarande pågående. “Jag kommer inte kommentera”, sa han till TV-reportern. Eventuellt återvändande till representationen efter att du har rengjort ditt namn är inte heller ett tema för Růžička. “Men jag önskar att hon lyckades. Herr Vujtek är en bra tränare.”

Så där Ruzicka och Chomutov Pirates vill ha tjeckisk hockey.