Silver, brons och … Vi har en dröm, vi behöver inte säga det, det låter från Comet

Medan inneboende, som ledde onsdag till Comet pub för lunch, skakade de dörren, de viktigaste aktörerna i den lokala pressen konferensen given tidpunkt. “Vi tränade för mer kraft,” förklarade Brno-tränaren Alois Hadamczik nästan en halvtimme sent.

Hans nya lag väntar på en massiv 55-timmars hockeymeny. Den första körningen är på fredag ​​från 18.00, Comet hosts Liberec. “Publiken förväntar sig att vinna just nu. Vi måste spela med maximal ansträngning, “vet Hadamczik. Startsidan

Tidigare förbundskapten måste bygga vidare på. Hans föregångare Vladimir Kýhos före förra säsongen ledde till silver komet, i våras avslutade året med en brons hals.Den mest värdefulla metallen saknas i slutförandet av den treåriga medaljen. “Jag vet vad jag ska göra. Jag känner ansvar “meddelar Hadamczik, som återvänder till Extraliga efter fem år.

Även om Spilberkem den tolfte titeln verkligen drömmar, ambitioner förblir outtalat. “Drömmen vi har, eller som inte har att säga högt,” nickar Brno kapten Leos Cermak. “Säsongen är lång, vi ville inte att jinx det på något sätt. Vi kommer bara att försöka göra det maximala “, tillägger 37letý ledare.

Det mästerverk önskemål kan inte vara utopi, resultaten visade under utarbetande.De elva duellerna har förlorat bara en. “I framtiden skulle jag dock vilja spela i beredningen av motståndare högre kvalitet och har en större konfrontation med europeiska lag”, säger Hadamczik, som efter att ha tagit naordinoval nya avdelningar mångsidig utbildning, än de var i Brno som tidigare använts.

spelare förutom traditionella körningar eller gym träning ingår i lektioner eller basket läger i Tatrabergen, där inte saknas bergsklättring. “Det var färgstarka” erkänner Cermak.

I den nya säsongen, vill ny tränare för att förbättra och numeriska fördelar.I de två sista matcherna skakade de inte ens i dubbelarna, och de kämpade också i klassiska maktspel. “För dem har vi arbetat för att i slutet av preparatet vi kunde inte, men jag tror att vi är i ligan för att göra mål,” hoppas Hadamczik.

Ett nytt vapen har blivit ett power play 37letý Tomas Kaberle. “Han har en bra rekord. Det kommer att föra idén till spel, säger Čermák.Comet, som under sommaren lämnade defensiv stöd Michal Kempný, begåvad tonåring Libor Hájek och slutligen Andrew Dlapa lyckades annars hålla brons kader. “Teamet vi har en teknisk spelare, samt kraftidrottare och ägnade”, avslutar tränare. “Den stora styrkan hos en komet i publiken, är detta den sjätte spelaren på isen.”

Problemet i de avgörande stegen i säsongen kan vara, enligt experter den genomsnittliga åldern för Brno försvarare.Den idealiska kompositionen är den yngste Richard Stehlík, som kom till kometen från Vítkovice, 31 år gammal. Komplikation kan vara i öppningsrundorna, såväl som frånvaron av kanonisten Peter Ton, som behandlar en sårad hand. “Det är alla andra spelare som behöver göra,” säger Hadamczik, som kommer att sätta den helade attacken Hynek Zohorne i matchen imorgon. “Inträdet i säsongen är alltid viktigt för psyken,” tillägger tränaren.

Premiereduellerna med kometen är blomstrande, de sista fyra startande männen har alltid vunnit. Kommer det att nå fredagsserien?