I sommar återvände Piazon igen från en hyresavtal

2012 – Lucas PIAZON

Spelade för Chelsea: 3 matcher

Nuvarande klubb: Chelsea

Den brasilianska mittfältaren, som en gång kallades ”den nya Kaka” för ett liknande sätt att spela och härstammar från São Paulo, kunde inte ens inse en tiondel av de framsteg som gavs honom. Londonborare undertecknade det i januari 2012 för 7,5 miljoner euro och har sedan dess hyrts ut till sex olika lag från Spanien, Tyskland, England, Italien och Nederländerna.

I sommar återvände Piazon igen från en hyresavtal. Hans kontrakt med Chelsea är giltigt till sommaren nästa år och förmodligen är tiden i lägret för “blå” slut. Och vad är poängen med att fortsätta med en fotbollsspelare som redan är 25 år gammal, men vars spelnivå fortfarande är mycket långt ifrån första laget?

2013 – Nathan AKE

Spelade för Chelsea: 17 matcher

Nuvarande klubb: Bournemouth

Denna fotbollsspelares universalism var tänkt att hjälpa honom att få fotfäste i det första laget av det ”blå”. Det verkar gå till detta, men att hyra i Bournemouth sommaren 2016 ändrade allt med 180 grader. I körsbärslägret visade Ake sig mycket bra, varför klubbens chefer kom till Chelsea med ett bra erbjudande på 20 miljoner pund.

Chelsea gav inte upp möjligheten att tjäna bra pengar på sin egen elev, som var långt ifrån att han inte skulle gå i samma Mansienne-fotspår. Som ett resultat, i stället för en karriär i de “blå”, visar Nathan sig väl i matcher för “Bournemouth”.

2014 – Lewis Baker

Spelade för Chelsea: 1 match

Nuvarande klubb: Fortuna Dusseldorf (hyra)

Baker 2014 betraktades som en förbättrad version av Makikran. Han förutsågs ha en galen framtid hos Chelsea, men istället skickade London-klubben Lewis i två år för att få erfarenhet hos Vitesse. Efter Holland hade Baker ingen chans att spela i det ”blåa” lägret igen – han gavs successivt till Middlesbrough, Leeds och Reading.

Det tycktes att på grund av överföringsförbudet i sommar skulle den 24-åriga engelsmannen äntligen ha en chans att bevisa sig. Men Lampard såg inte första lagets spelare i Baker, samtyckte till att ge spelaren ett hyresavtal för ett år med rätten att köpa “Fortune” från Düsseldorf.