I sommar tecknade den 32-åriga Obi Mikel ett kontrakt med Trabzonspor

2007 – John Obi MIKEL

Spelade för Chelsea: 381 matcher

Nuvarande klubb: Trabzonspor

2006 vann Chelsea den svåra striden om Manchester United för denna nigerian och förlorade inte. Obi Mikel kunde under många år bli en av de viktiga spelarna mitt på fältet och vann med “blues” nästan allt som kunde vara. I januari 2017 åkte nigerianen till kinesiska Tianjin Teda, men två säsonger senare återvände till England i Middlesbroughs rang.

I sommar tecknade den 32-åriga Obi Mikel ett kontrakt med Trabzonspor. I Turkiet, om allt går enligt plan, kommer mittfältaren att stanna i två säsonger, och kan vara kvar i en till – åtminstone finns ett sådant alternativ i hans kontrakt.

2008 och 2010 – Chelsea U-18

Under dessa två år fanns det ingen personlig utmärkelsen. Hon fick ungdomslaget Chelsea i en ålder av spelare under 18 år.

2009 – Michael MANSENN

Spelade för Chelsea: 6 matcher

Nuvarande klubb: New England Revolution

Manciennes var en solid och lovande centralförsvarare, vars mångsidighet tillät honom att spela också på höger försvars- eller mittfält. Tyvärr räckte det inte för att bryta in i det första Chelsea-laget. Efter att ha vandrat om att hyra i Queens Park Rangers och Wolves, såldes Mansienne sommaren 2011 till Hamburg för en blygsam 2,5 miljoner euro. Efter ytterligare tre säsonger återvände han till England, där Nottingham Forest köpte det för 800 tusen euro.

För “skogarna” tillbringade Mansienne 135 slagsmål, men förra sommaren, vid 30 års ålder, åkte han för att erövra Amerika genom att underteckna ett avtal med New England Land Revolution-klubben, där han fortfarande spelar idag.

2011 – Josh MAKIKRAN

Spelade för Chelsea: 22 matcher

Nuvarande klubb: Gratis agent

Denna centrala mittfältare skulle bli den nya toppspelaren i engelsk fotboll. Hans stjärna steg upp i en tid då Javis och Iniestas era var i Europa. Det var den här typen av spelare, som det verkade, som Makikran hade potential att bli. Tyvärr verkade det bara. Joshs karriär i Chelsea fungerade inte, även om han tillbringade 22 matcher.

Efter många hyresavtal sommaren 2015 sålde Blues MacCran till Brentford för 1 miljon euro, varifrån Josh hade lämnat i sommar. Nu är mittfältaren 26 år och han är i status som en fri agent …