PFL superseason och tjeckiska intresse

Sedan barndomen utmärkte sig Nikolai av antropometriska data och lusten att slå andra andras portar, så det var ingen tvekan om det slutliga valet av roller. I början studerade Komlichenko i olika ungdomslag i Krasnodar, men då tog han ut en turbiljett – alla vet att Akademin för “svart och grön” anses vara en av de bästa i Ryssland och står ut bland andra inhemska fotbollskolor med sin moderna infrastruktur. Krasnodar-akademiens coachingpersonal såg Komlichenkos talang med blotta ögat, så vid 16 års ålder gjorde Nikolay sin debut till tjurarnas ungdomslag.

Premier League debut, PFL superseason och tjeckiska intresse

Serbisk mentor Zoran Teshovic, som trodde på den unga anfallaren, hjälpte honom i detta. Komlichenko avslutade säsongen 2011/12 med två bollar på nio möten – ganska bra statistik för debutkampanjen. Säsong 2013/14 Nicholas spenderade på två lag – den nuvarande Spartak-mentorn Oleg Kononov, som sedan arbetade för tjurarnas bästa, uppmanade Nikolai för fotboll av hög kvalitet i ungdomslaget att inkludera i ansökan om Premier League.

I ungdomslaget Krasnodar blinkade Sergei Petrov av så stora fotbollspersonligheter som Andrei Sinitsyn, Nikola Drinchich, Ricardo Laborde, så Nikolay hade någon att lära av och få erfarenhet. Han utbildade sig med Krasnodars huvudlinje, spelade för dubbla och den 17 mars 2014 gjorde han sin debut till tjurens huvudlag, med en märkning om assistans till Wanderson. Nikolay kunde verkligen visa sin behärskning i PFL, där Krasnodar-2 utförde på den tiden. I södra zonen handlade Komlichenko framför allt beröm. Inledningsvis plockade PFL-chansen upp sommaren 2013 – under hela säsongen kallades framflyttningen upp till tre lag av “tjurar”, men bombningsförmågorna avslogs helt och hållet endast i landets tredje division. Nikolay visade sig som en dålig samlare, vars aptit kom under matchen – målen växte exponentiellt (i början var det 6, sedan 9) och utländska klubbar började visa intresse för honom.