Karolína Plíšková bad om ursäkt för skadan

 

Försök att vinna den sjätte titeln på åtta år och bekräfta positionen som det starkaste landslaget med de mest representativa tennisspelarna.

Och Siniak är nummer ett. Återigen är hon redo att hoppa till det maximala antalet startar.

Vem skulle förvänta sig det för ett och ett halvt år sedan! Hon klarar sig bra. Och jag är glad att hon spelade en match i Amerika då, det kommer säkert att hjälpa henne i helgen, säger den tjeckiska kaptenen Petr Pála.

Allt hände snabbt. Karolína Plíšková bad om ursäkt för skadan, och sjuka Petra Kvitová kommer att finnas tillgänglig på söndagar, om det alls är.

Siniaková har en chans att utmärka sig.

Om jag kan visa upp min bästa prestation kommer jag säkert att vinna, säger en 22-årig blond rysk kämpe med ryska rötter. kungar. Hon är 31: e i singlar, vilket är hennes karriär maximalt.

“Hela säsongen gick bra, och jag förväntade mig inte att det skulle bli så bra i slutet,” medger Siniak. ”Jag har verkligen förtroendet. Jag hoppas att jag kan använda det på domstolen. ” Var världsledaren. Lilla är en som har ett litet mål – det passar henne.När hon misslyckas, sträcker hon ansiktet som om hennes förlorade femtiner nästan fysiskt skadade henne, och jagar ofta sina tränare. “Jag är van vid pappa”, är hon nöjd med att ha med honom under Fed Cup. Nyligen förenades Bet365 Siniaková: s team av engelsmannen Ian Hughes, tidigare tränare för mästaren i turneringen, mästarna Elina Svitolin. Han har den nödvändiga tjänsten. Och hon lyckas kombinera kraften i huvud och kropp.

Är du inte trött i slutet av året? ”Hittills har jag det bra. Kanske nästan början av året.

Även om Petr Pála inte kunde lita på Karolina Pliskova, som inte alls är med i den slutgiltiga nomineringen, inte heller på Petra Kvitova, som fortfarande kämpar med förkylningar, hanterade hans avdelningar båda lördagens singlar.

Först Farbror vände konflikten med Kenin, en favoritroll utan större komplikationer och bekräftade Siniaková Riske. ”Bára vet att det är hennes sista helg i landslaget och hon gjorde det bra. Särskilt efter att ha förlorat den första uppsättningen. Katya var bättre, och även om hon bar mycket press förtjänade hon mycket beröm. Jag är glad att hon gjorde det, ”bedömde kaptenen i det tjeckiska laget invigningsdagen för finalen för CT.

De tre första spelarna i duellen Kateřina Siniaková och Alison Riske varade i hela 20 minuter.Riske väckte fortfarande Siniaks nederlag, men hon spelade bara två bollar i tiebreak och skakade handen med ett besviket uttryck.

”Jag visade anständig tennis och jag är glad att jag gjorde det i två uppsättningar. En stor publik drev mig från början till slut, det var en oförglömlig upplevelse, jag kände stödet och tyckte om det.Jag hoppas att det kommer att finnas fler sådana matcher, ”talade Siniak med TV-kamerorna i en häst röst – More info here.

Farbror arrangerade ledarskapet med stor omsättning

Att veta att detta var henne den sista händelsen i den nationella tröjan, Barbora Strýcová kom in i matchen med den amerikanska nummer ett Sofia Kenin. Förmodligen på grund av hennes nervöshet i början, kämpar fortfarande med de känslor som översvämmade henne under tonerna i den tjeckiska hymnen.19-åriga Kenin hade en för hög risk och försökte bryta igenom en vägg som upplevde farbror hade tålamod byggt. Och de kom också. Klockan 3: 3 och 30:30 bortskämde den unga amerikanen först en enkel kross i Unibet nätet och rullade sedan inte en mycket hälld boll mot bäcken igen.

I Tjeckien ledde 2: 1, men sedan ökade amerikanen i attacken tålamod på bekostnad av risken och dominerade det förkortade spelet 7: 5.

Den andra akten gick bättre in i hemmalaget.Det föll ut ur mig efter den första uppsättningen, jag trodde att jag var tvungen att spela en förändring och det fungerade, ”berättade hon för CT i en intervju.

Enligt det ursprungliga lotteriet kommer Siniak och Kenin att tävla i söndagsinglar (börjar klockan 12:00), och om amerikanen vinner kan matchen mellan farbror och Riske också äga rum. Pála uteslutte dock inte införandet av Kvitová.

Kaptenen i det tjeckiska laget rapporterade världens nummer ett och årets dubbla Grand Slam-vinnare Siniak och Barbora Krejčíková, Danielle Collins och Nicole Melichar.